Boekpresentatie Lotte Kok 'Hine'

donderdag 13 oktober 2022 18:00
Boekpresentatie Lotte Kok 'Hine'

U bent van harte uitgenodigd voor de boekpresentatie van Lotte Kok! Deze jonge auteur heeft voor haar nieuwe roman ‘Hine’ zich gebaseerd op de geheimzinnige legendes rond Mariken van Nieumeghen, en blaast deze in haar eigen boek nieuw leven in. Kom op donderdagavond 13 oktober luisteren hoe Kok dit heeft klaargespeeld, en laat gelijk de roman door de auteur zelf signeren!

 

Over ‘Hine’:
Ooit klopte alles. Ooit woonde Hine met haar moeder in een plaggenhutje, jaagden ze op everzwijnen, leefden ze schouder aan schouder. Nu klopt er niets meer. Hines moeder is weg. Haar dochter heeft ze naar verre familie gestuurd, waar het leven stijf en vreugdeloos is. Wanneer Hine veertien jaar is, krijgt ze te horen dat de persoon die het meest van haar houdt in het naastgelegen bos is. Maar iedereen die het bos betreedt, komt er nooit meer uit.

Zodra er een plaag uitbreekt, heeft Hine het gevoel dat ze geen andere keus meer heeft en ze rent het bos in. Daar is het nog duisterder dan verwacht. In deze moderne vertelling, vol magie en symboliek, probeert Hine stand te houden tegen het kwaad, tegen verleiding en zonde. Het enige wat ze overhoudt, is hoop.

‘Hine’ doet waar klassieke verhalen al eeuwenlang in slagen: onze diepste angsten en verleidingen blootleggen.

 

Datum:  Donderdag 13 oktober | 18.00 uur | De toegang is gratis

Inloop 17.30 uur

Aanvang 18.00 uur

Signeren en napraten: 19.30 uur

Afsluiting: 20.00 uur

Wilt u bij de boekpresentatie aanwezig zijn, meld u dan hier aan: boekpresentatie!


Lotte Kok (1996) is een aanstormend literair talent dat al menig podium veroverde. Ze won de Kunstbende Taal als spoken-wordartiest en werd door Hebban uitgeroepen tot een van de grote talenten van haar generatie. Dit bewees ze opnieuw toen ze op nationale tv in samenwerking met omroep human een briljante voordracht weggaf, begeleid door twee violisten. Haar debuut ‘Skydancer’ kwam uit in 2018, en in 2022 verschijnt haar tweede roman ‘Hine’.

pro-mbooks3 : libris