Boekpresentatie Leonard Rutgers ‘Israël aan de Tiber’ speciale gast Rosita Steenbeek

vrijdag 10 februari 2023 16:00
Boekpresentatie Leonard Rutgers ‘Israël aan de Tiber’ speciale gast Rosita Steenbeek

We duiken de joodse catacomben van Rome in onder leiding van archeoloog Leonard Rutgers. Zijn boek ‘Israël aan de Tiber’ biedt een uiterst intrigerende en ontroerende kijk in een onbekende kant van de Oudheid. Speciale gast Rosita Steenbeek zal hem tijdens deze boekpresentatie interviewen. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u zich dan aan!

 

Over het boek: Roma non basta una vita. Voor Rome is een enkel leven niet genoeg, een mens heeft meer tijd nodig om de rijke geschiedenis van de Eeuwige Stad in al haar facetten te leren kennen. Archeoloog Leonard Rutgers kent de stad als geen ander. In dit boek gaat hij onder de grond, naar een unieke plek waarvan zelfs veel Romeinen geenweet hebben: de joodse catacomben. Aan de hand van niet eerder gepubliceerde illustraties en onderzoek vertelt Rutgers het fascinerende verhaal achter de kunstvoorwerpen en de vele andere archeologische vondsten uit die catacomben. Hij laat zien hoe een migrantengemeenschap tweeduizend jaar geleden omging met leven en dood en hoe zij erin slaagde te integreren in het nieuwe thuisland zonder daarbij compromissen te doen aan de eigen joodse identiteit. ‘Israël aan de Tiber’ biedt een uiterst intrigerende en ontroerende kijk in een onbekende kant van de Oudheid.  

 

Datum: vrijdag 10 februari | Tijd: 16.00 t/m 18.00 uur | Toegang gratis

Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

Leonard Rutgers is archeoloog en godsdiensthistoricus. Internationaal is hij bekend geworden door zijn baanbrekende werk in de catacomben van Rome.

Rosita Steenbeek is een Nederlands schrijfster en incidenteel actrice. Na haar jeugd in Amersfoort te hebben doorgebracht, woont ze tegenwoordig in de Italiaanse hoofdstad Rome.

pro-mbooks3 : libris