Boekpresentatie Judith de Graaf ‘Ontijd’

donderdag 9 februari 2023 18:00
Boekpresentatie Judith de Graaf ‘Ontijd’

Vroeg of laat kom je in aanraking met het thema van dit boek. Over de ethische en filosofische dimensies van het zelfgekozen levenseinde is veel gezegd en geschreven. De debuutroman van Judith de Graaf ‘Ontijd’, die ondanks het thema licht van toon is geschreven, duikt in de relationele en psychologische kant ervan. Wat brengt iemand tot een dergelijk besluit en hoe ervaren verschillende naasten deze keuze, ook als ze voorstander zijn van zelfbeschikking en euthanasie? Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn meld u dan aan!

 

Over het boek: Als kunstenaar Leo door een beroerte niet meer kan schilderen, valt de bodem onder zijn bestaan weg. De aankondiging dat hij zijn levenseinde in eigen hand wil nemen, slaat bij zijn drie kinderen in als een bom. Ze reageren ieder op hun eigen wijze; de oudste, arts, blijft proberen haar vader op andere gedachten te brengen en weigert er concreet bij betrokken te worden. Haar broer accepteert de keuze en gaat een noodzakelijke confrontatie aan met zijn vader, vanuit de realisatie: nu of nooit. De jongste dochter voelt zich in de steek gelaten en neemt voor het eerst haar lot in eigen hand. Ook dwingt ze haar vader om een traumatisch verlies uit zijn verleden onder ogen te zien. 

 

Datum: donderdag 9 februari | Tijd: 18.00 t/m 20.00 uur | Toegang gratis

Inloop: 17.30 uur, aanvang: 18.00 uur, einde boekpresentatie: 20.00 uur

Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

Judith de Graaf (1964) is een in Utrecht gevestigde psychotherapeut en systeemtherapeut en biedt individuele psychotherapie, partnerrelatietherapie en gezinstherapie aan (jong)volwassen cliënten, alsook leertherapie en supervisie voor de NVRG Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie), NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie) en ICEEFT (International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy). De Graaf is daarnaast een gecertificeerd EFT (Emotionally Focused Therapy) therapeut.

Op de schrijversvakschool volgde De Graaf cursussen verhalen- en roman schrijven. Ze schreef over haar vak, en haar korte verhalen verschenen in literair tijdschrift Extaze en online tijdschrift Ei. ‘Ontijd’ is haar debuutroman.

pro-mbooks3 : libris