Boekpresentatie ‘Angstpiloot’ Robert Jan Heyning!

donderdag 1 september 2022 18:00
Boekpresentatie ‘Angstpiloot’ Robert Jan Heyning!

Uitgeverij Oevers en Broese nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de boekpresentatie van ‘Angstpiloot’ de nieuwe roman van Robert Jan Heyning. Hij zal kort vertellen over zijn boek, vragen van de aanwezigen beantwoorden en zijn boeken signeren tijdens de feestelijke afsluiting van deze avond. U bent van harte welkom!

 

Over dit boek:

Lodewijk is geboren met een angst voor nagels en aanraking. Een gebeurtenis in zijn jeugd lijkt die angst te rechtvaardigen. Sociale contacten heeft hij nauwelijks. Hij leeft in de romans die hij leest, zoals hij ook schuilde in de personages die hij ooit op het toneel vertolkte.

Zich een wereld dromend van vertrouwen, van geloof hebben in dierbare vrienden en de liefde, ontwijkt hij de werkelijkheid van alledag. Alledag ontwijkt hem echter niet: door een schuld bij de belastingdienst raakt hij vrijwel alles kwijt. Als zijn enige vriend Luigi hem voorstelt om een verlaten frietzaak in het zuiden van Italië te exploiteren, aarzelt hij niet. Ook hoopt hij zijn oude sport deltavliegen weer op te pakken. Op zijn gammele motor, met als bagage een portret van zijn grootvader en een stapel zwart geld, verlaat hij Nederland. Terwijl hij in Castello in de val loopt van de corrupte burgemeester, ontmoet hij Kat, een vrouw uit Antwerpen. Lodewijk zal zijn angsten moeten overwinnen om de liefde een kans te geven.

‘Angstpiloot’ is een liefdevolle roman over dromen, angsten, hoop, verlangens en het even zinloze als zingevende gevecht tegen onontkoombaarheid.

 

In 2021 verscheen bij Oevers zijn debuutroman ‘Harlekijn’:

‘Wat een boek! Robert Jan Heyning is een vaardige schrijver. (…) gevoelig, eerlijk, wreed soms. Het maakte diepe indruk op me.’

- Grietje Braaksma, boekhandel Broese

 

Datum:  Donderdag 1 september | De toegang is gratis

Inloop: 17.30 uur

Aanvang: 18.00 uur

Sluiting: 19.30 uur

Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn meld u dan aan via klantenservice@broese.nl

 

Robert Jan Heyning (1957) had een verhuisbedrijf met een bakfiets, verkocht langs de stoep gezet meubilair en begon een bureau voor het bedenken van product- en bedrijfsnamen. Vanaf zijn veertigste is hij verbonden aan het Noord Hollands Toneel.

pro-mbooks3 : libris