Anya Niewierra ‘De camino’ met speciale gast Merel Godelieve!

zaterdag 8 oktober 2022 14:30
Anya Niewierra ‘De camino’ met speciale gast Merel Godelieve!

Geweldig nieuws! Anya Niewierra is zaterdag 8 oktober bij ons te gast. Zij won met ‘De Camino’ de Hebban Thrillerprijs 2022. Sindsdien staat haar boek al weken in de Bestelller Top 60. Ze komt met haar dochter Merel Godelieve, samen hebben ze namelijk het boek ‘Ook dat nog’ geschreven. De signeersessie vindt plaats bij Broese en het interview tijdens de Talkshow Zaterdag Live bij de Bibliotheek op het Neude in de grote hal. U bent van harte welkom!

 

Over het boek ‘De camino’:
De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking.Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.

Over het boek ‘Ook dat nog’:
In deze vrolijke dagboekroman over een gescheiden moeder in haar ‘tweede leven’, een millennial in een identiteitscrisis en een hippieoma in een bejaardenoord, leven we mee in het jaar waarin alles verandert. Na haar scheiding moet de vijftiger Roos het doen met een saaie baan en een flatje. Roos is boos en schrijft haar frustraties van zich af. Wanneer dochter Maddy na een verbroken relatie bij Roos intrekt, lopen de spanningen hoog op en grijpt ook Maddy naar de pen. Ondertussen belandt Oma Loes, een voormalige dolle mina, na een gebroken heup in een zorgcomplex tussen de ‘wandelende graftakken’. Haar activistische hart bloeit op en ze trekt weer ten strijde. Nu tegen de stereotypering van ouderen.

 

Datum: Zaterdag 8 oktober

Aanvang signeersessie: 14.30 uur | Locatie: Broese | Toegang: gratis

Speciale gast: Merel Godelieve

Wil je bij de signeersessie aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

Aanvang interview: 16.00 uur | Locatie: Bibliotheek Neude | Toegang: gratis

Het interview bijwonen? Aanmelden is niet nodig. Kijk hier voor meer informatie.

 

Anya Niewierra: Al sinds mijn jeugd heb ik drie passies: reizen, schrijven en schilderen. Van reizen maakte ik mijn beroep, schrijven integreerde ik in mijn werk en schilderen werd mijn hobby.Zo kwam ik terecht in meerdere werelden met elk een eigen subcultuur. En uit elke wereld haalde ik iets wat ik meenam naar mijn twee andere werelden.De inzichten die ik opdeed in het artistieke veld, kon ik bijv. altijd  goed toepassen binnen de zakelijke dynamiek van het toerisme, als directeur van Visit Zuid-Limburg en binnen mijn eigen bedrijf, De Witte Lelie.

Merel Godelieve: Welkom, mooi mens. Mijn naam is Merel Godelieve en ik ben schrijver. Dat ben ik stiekem al heel lang, maar nu schreeuw ik het van de daken. Ik ben schrijver, auteur en creatief ondernemer. Na mijn studie Handels- en ondernemingsrecht heb ik meerdere horecabedrijven opgezet, waaronder drie koffiebars, een e-commerce bedrijf, een Bed & Breakfast en vegan bakkerij. Yep, ik ben een hosselaar in hart en nieren.Op 21 juni 2022 debuteerde ik met ‘Ook dat nog’, een vrolijke dagboekroman over drie generaties vrouwen. Dit boek schreef ik samen met mijn lievelingsmens: thrillerauteur Anya Niewierra.Ik woon en werk (@flourutrecht) in Utrecht en schrijf momenteel mijn tweede roman bij Luitingh-Sijthoff. Het leven is mooi.

pro-mbooks3 : libris