Annet Schaap ‘De meisjes’ voorstelling met muziek!

zondag 10 oktober 2021 16:00
Annet Schaap ‘De meisjes’ voorstelling met muziek!

Annet Schaap, een succesvolle schrijver en illustrator van kinderboeken, bewerkte zeven bekende sprookjes tot verrassende verhalen. Tijdens de Kinderboekenweek komt ze samen met muzikant Fredrike de Winter naar Broese en vertelt en speelt Annet een van de sprookjes uit het boek: 'Meneer Pelsteel'. Een meisje zit te spinnen in de zon in de achterkamer. Ze droomt over een koning die op een dag zal om met haar te trouwen… Maar als die koning daadwerkelijk komt, gebeuren er dingen die ze helemaal niet had bedacht. Ze moet erg haar best doen om alles mooi en romantisch aan elkaar te lijmen… Dat lukt maar een beetje. Voor kinderen vanaf 9 jaar. Erbij zijn? Meld je aan!

 

De Meisjes, zeven sprookjes.
Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje dat een monster is: Annet Schaap bewerkte zeven bekende sprookjes, vijf van de gebroeders Grimm en twee van Charles Perrault, tot verrassende vertellingen over zeven meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn maar mensen van vlees en bloed.


Datum: zondag 10 oktober | Aanvang: 16.00 | Gratis toegang.

Wil je bij de voorstelling aanwezig zijn? Meld je dan aan via klantenservice@broese.nl

Belangrijk: houd rekening met de 1,5 meter afstand!

 

Annet Schaap
Met Lampje debuteert Annet Schaap (1965) als schrijver. De succesvolle illustrator heeft sinds 1991 250 kinderboeken voorzien van tekeningen, maar aan het schrijven van een kinderboek waagde ze zich nog niet. Tot ze op reis in Amerika een eenzame, grijze vuurtoren zag waarbij ze wel een kinderboek moest maken. Annet Schaap wilde altijd al tekenaar worden, van schrijver, van ontdekkingsreizigster. Ze aan twee kunstacademies en een schrijversschool. Haar boek Lampje is leuk met de Gouden Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs en de Nienke van Hichtum-prijs. In 2019 oor met boek De boom met de illustraties van Philip Hopman.

pro-mbooks3 : libris